cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. szeptember 14., 15:09

Hazai és külföldi egyetemek fogtak össze, hogy a digitális oktatásba beépítsék az egészségtudatosságot - VIDEÓKKAL

Az INDEHEP projekt célja, hogy a Covid helyzet miatti kihívások által felgyorsított, innovatív oktatási folyamatok beépülhessenek az egészségtudományok tématerület tananyagfejlesztéseibe és oktatásába. 

A projektben résztvevő intézmények képviselői
A projektben résztvevő intézmények képviselői
Fotó: Tóth Tünde

A megvalósítás egy hároméves projekt részeként, angol nyelven történik, 2021–2024 között. A mostani, a projekt keretén belül szeptember 13.-14-én megvalósuló ismeretterjesztő konferenciának a Selye János Egyetem, a projekt egyik résztvevő intézménye adott otthont.

A konferencia fókuszában az eddig megrendezésre került négy tréning felelősének előadása, az e-kézikönyv bemutatása, illetve az animációs rövidfilm bemutatása volt, valamint egy workshop a tananyagfejlesztéshez. 

A projektpartenerek a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar, Selye János Egyetem, Eperjesi Egyetem, Sapientia Egyetem Marosvásárhelyi Kar, Magyar Digitális Oktatásért Egyesület, amelyek képviselői egy sajtótájékoztató keretén belül ismertették, milyen szerepet kapott intézményük a megvalósításban. 

Videó:  ma7

Szakál Zoltán, a projekt vezetője szerint egy hatékonyabb, modern, minőségi és fejleszthető oktatáshoz járulhat hozzá az INDEHEP projekt, amely során az egészségfejlesztésre, az egészségkommunikációra, illetve a digitális telemedicínára helyezik a hangsúlyt.

Úgy véli, a diákok és a felsőoktatási intézményekben dolgozó tanárok hozzáállása is pozitívan változott az egészségmegőrzés irányába, a projekt által kínált lehetőségek pedig csak támogatják majd ennek a hozzáállásnak a megőrzését. 
Videó:  ma7

A Selye János Egyetemen tavaly valósult meg a négy tréning közül a pedagógiai tréning, az egyetem részéről a projektben részt vevő szakemberek: Nagy Melinda, Török Tamás, Puskás Andrea, Darvay Sarolta, Takáč András, Lengyel-Marosi Renáta, Szencziová Iveta, Tóth Tar Éva, Hrozenská Silvia, Kocsis Gergely.

Nagy Melinda, a Selye János Egyetem akkreditációért és minőségbiztosításért felelős rektorhelyettese szerint a pandémia okozta helyzetnek sok olyan tanulsága van, amit a jövőben felhasználva, tovább fejlesztve is használhatnak nem csupán a felsőoktatásban az oktató-nevelő intézmények. A diákok tanuláshoz való megváltozott hozzáállásához igazodniuk kell az intézményeknek és lépést tartani a korral. 
Videó:  ma7

A projekt keretén belül tervben van még négy E-Twinning közös koordinálású szabadon választható e-kurzus az  egyetemi hallgatók számára:
- IKT az egészségpedagógiában
- drog- és alkohol prevenció
- higiéniai (bakteriális és vírusvédelmi) prevenció a jövőben
- egészséges táplálkozás és életmód.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.