Fiala Ilona

2018. július 13., 18:05

Úgy kell nekem, miért nézem a híradót!

Általában optimista hangulatomat jócskán megrontotta a hétfői hírműsor néhány mozzanata. Hallom, Borža maffiózót szabadon engedik. Hoppá, az ügyész megfellebbezte a bírói döntést a szabadon bocsátásról. Ezt még nem tudva huszonegy éves kislánya izgatottan vár rá a börtön kapujában. Igazi tévés csillaghoz méltón öltözve, sminkelve és manikűrözve, sztáros mosolyokat röppentve jobbra és balra ad interjút a riporternek.

Többek között elmondja, hogy édesapjával élvezni akarják a szabadságot, elutaznak a Kanári-szigetekre. Nagyon hiányzik neki az apa, és bízik benne, hogy valóban szabadon engedik.

Tény, hogy egy gyermek számára a bűnöző édesapa is „csak” édesapa. Ezzel tisztában vagyok. De nem hagy nyugodni a gondolat, hogy a börtönből kiszabaduló ember lánya arról értesíti a nyilvánosságot, hogy ők most nyaralni mennek, s lám nem is akárhova. Felmerül bennem a kérdés: ilyeneket kell nekünk végignéznünk a tévében, amikor az ország lakosságának nem éppen jelentéktelen hányada a létminimum határán tengődik? Amikor egész életükben tisztességesen dolgozó nyugdíjasok nem tudnak gyümölcsöt venni maguknak?

Erre jön a másik hír: néhány héten belül tovább emelkedik a vaj, a tejfel, más tejtermékek, de egyéb élelmiszerek ára is. Két nap múlva egy másik műsorban azt hallom, az éppen szereplő családban akkor vesznek joghurtot a gyerekeknek, amikor a szülők fizetést kapnak. A hónap további részében a reggeli csak vékonyan megkent vajas vagy pástétomos kenyér lehet.

Hogy mindenkinek joga van – ha teheti – egy jó nyaralásra, vitathatatlan. Hogy szegényke maffiózó, akit erőszakkal megfosztottak azok a csúnya bűnüldözési szervek a luxuskivitelű életmódjától, nagyon vágyik már az óceánban való lubickolásra, ez is érthető. De könyörgöm, ne mondják mindezt a képembe! Apropó: ha valakit feltételesen szabadlábra helyeznek, elutazhat külföldre?

0 HOZZÁSZÓLÁS
Száraz Dénes 2018. július 19., csütörtök

Magyar köztársaságielnök-jelölt keringő

A legrosszabb döntés a felvidéki magyarság szempontjából kétségkívül az lenne, ha két magyar jelöltje lenne a fogyatkozó, megosztott és egymásnak ugrasztott felvidéki magyarságnak.

Száraz Dénes 2018. július 18., szerda

Kórkép

Pártakaratból ne szippantsunk fel senkit! És semmit… írás közben!

Matus Tibor 2018. július 17., kedd

Trump tánca a porcelánboltban

Amerikában emésztik azt a szégyent, hogy Trump hirtelen az ősellenség, Putyin mögé állt, és kétségbe vonta a nyugati világban az oroszokról terjedő szörnyűségeket.

Száraz Dénes 2018. július 17., kedd

Egy kis nemzetállam vereséget szenvedett, de értük dobbant a szív

A horvátoknak  szurkoltunk, mert egyszínű kisnemzetük esélytelenebb volt a döntőben, mint a sokszínű francia nagynemzet. 

Száraz Dénes 2018. július 16., hétfő

Pálinka-dal

Szlovákiában most jött el annak az ideje, hogy az otthon megtermett vagy ehhez hozzávásárolt gyümölcsből ne csak lekvárt vagy szörpöt lehessen főzni odahaza.

Haják Szabó Mária 2018. július 15., vasárnap

Eladták a családi ezüstöt

Az eurózóna pénzügyminiszterei a napokban megegyeztek arról, milyen feltételek mellett engedik ki Görögországot a nyolc éve tartó segélyprogramból.

B. Vida Júlia 2018. július 13., péntek

Minden megtörténhet

Filmbe illő történet ez, nem írói szülemény. Sajnos, az élet maga írta a már-már horrorfilmbe illő forgatókönyvet.

Száraz Dénes 2018. július 13., péntek

Az én focim meghalt a videobíróval

Franz Kafka halhatatlan művében, A perben járt úgy a főhős a hatalmat jelképező bírósággal, mint ahogy a végéhez közeledő foci világbajnokságon a labdarúgásért rajongó szurkoló a videobíróval.

Kövesdi Károly 2018. július 12., csütörtök

Üzenet egykori iskolámba

Az ebül szerzett jószágot nehéz megbecsülni.

Száraz Dénes 2018. július 11., szerda

Bemutatkozó helyett

Minden váltásban benne van a megújulás lehetősége.

Vélemény
Száraz Dénes: Magyar köztársaságielnök-jelölt keringő

A legrosszabb döntés a felvidéki magyarság szempontjából kétségkívül az lenne, ha ...

Száraz Dénes: Kórkép

Pártakaratból ne szippantsunk fel senkit! És semmit… írás közben!

Matus Tibor: Trump tánca a porcelánboltban

Amerikában emésztik azt a szégyent, hogy Trump hirtelen az ősellenség, Putyin mögé állt, és kétségbe ...

HIRDETÉS