Fiala Ilona

2018. július 13., 18:05

Úgy kell nekem, miért nézem a híradót!

Általában optimista hangulatomat jócskán megrontotta a hétfői hírműsor néhány mozzanata. Hallom, Borža maffiózót szabadon engedik. Hoppá, az ügyész megfellebbezte a bírói döntést a szabadon bocsátásról. Ezt még nem tudva huszonegy éves kislánya izgatottan vár rá a börtön kapujában. Igazi tévés csillaghoz méltón öltözve, sminkelve és manikűrözve, sztáros mosolyokat röppentve jobbra és balra ad interjút a riporternek.

Többek között elmondja, hogy édesapjával élvezni akarják a szabadságot, elutaznak a Kanári-szigetekre. Nagyon hiányzik neki az apa, és bízik benne, hogy valóban szabadon engedik.

Tény, hogy egy gyermek számára a bűnöző édesapa is „csak” édesapa. Ezzel tisztában vagyok. De nem hagy nyugodni a gondolat, hogy a börtönből kiszabaduló ember lánya arról értesíti a nyilvánosságot, hogy ők most nyaralni mennek, s lám nem is akárhova. Felmerül bennem a kérdés: ilyeneket kell nekünk végignéznünk a tévében, amikor az ország lakosságának nem éppen jelentéktelen hányada a létminimum határán tengődik? Amikor egész életükben tisztességesen dolgozó nyugdíjasok nem tudnak gyümölcsöt venni maguknak?

Erre jön a másik hír: néhány héten belül tovább emelkedik a vaj, a tejfel, más tejtermékek, de egyéb élelmiszerek ára is. Két nap múlva egy másik műsorban azt hallom, az éppen szereplő családban akkor vesznek joghurtot a gyerekeknek, amikor a szülők fizetést kapnak. A hónap további részében a reggeli csak vékonyan megkent vajas vagy pástétomos kenyér lehet.

Hogy mindenkinek joga van – ha teheti – egy jó nyaralásra, vitathatatlan. Hogy szegényke maffiózó, akit erőszakkal megfosztottak azok a csúnya bűnüldözési szervek a luxuskivitelű életmódjától, nagyon vágyik már az óceánban való lubickolásra, ez is érthető. De könyörgöm, ne mondják mindezt a képembe! Apropó: ha valakit feltételesen szabadlábra helyeznek, elutazhat külföldre?

0 HOZZÁSZÓLÁS
Száraz Dénes 2019. február 18., hétfő

Recsegve-ropogva, de halad tovább a kormányszekér

A korábbi tetteink következményeit akkor is vállalnunk kell, ha ez esetleg már kényelmetlen.

Haják Szabó Mária 2019. február 17., vasárnap

A világsztár esete a politikai korrektséggel

Minden hiába, nincs számára megbocsátás, és a filmstúdió sem állt ki mellette.

Agárdy Gábor 2019. február 16., szombat

A józan ész hiátusa?

Ha élne a konflisos Matus paraszt rokonom, ijedtében hanyatt vágta volna magát a kétlovas hintóján.

Száraz Dénes 2019. február 15., péntek

Szülői számsor papa és mama helyett Franciaországban

Sajnálatra méltók azok a kisgyerekek bárhol a világon, akiknek a szülei úgy érzik, hogy számukra bántó és diszkriminatív lehet az édesanya, édesapa elnevezés

Kiss Réka 2019. február 13., szerda

Sok mondat a szoptatásról

Meggyőződésem, hogy nagyságrendekkel több édesanya képes szoptatni, mint aki valóban szoptat.

B. Vida Júlia 2019. február 12., kedd

A jó példa ragadós lehetne

Többgyermekes családok nélkül elfogyunk!

Száraz Dénes 2019. február 11., hétfő

Sárközy Irén védelmében

A Most-Hidas képviselőasszonnyal viszont semmi baj! A szavazáskor minden bizonnyal saját lelkiismerete találkozott a pártjáéval.

Pomichal Krisztián 2019. február 09., szombat

Makacs tények

1 015 078. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának hivatalos statisztikája szerint ennyi migráns (bevándorló, menekült, a kívánt verziót ki‑ki húzza alá maga) érkezett 2015‑ben, a válság zenitjén, Európába.

Száraz Dénes 2019. február 09., szombat

Majdnem mindenki Bélája

Fel! Támadunk! Gondolhatták a felvidéki magyar politikusaink, amikor bátran bevállalták a jelölésüket a köztársaságielnök-választásra.

Kövesdi Károly 2019. február 08., péntek

Száll a kakukk

A beköltöző szlovákság felrúgja a sok évszázad alatt kialakult etnikai arányokat, szétveri a faluközösségeket, elértékteleníti a természeti környezetet. Utánuk üget a nyelvváltás, a magyar nyelv beszorítása a konyhasutba.

Vélemény
Száraz Dénes: Recsegve-ropogva, de halad tovább a kormányszekér

A korábbi tetteink következményeit akkor is vállalnunk kell, ha ez esetleg már kényelmetlen.

Haják Szabó Mária: A világsztár esete a politikai korrektséggel

Minden hiába, nincs számára megbocsátás, és a filmstúdió sem állt ki mellette.

Agárdy Gábor: A józan ész hiátusa?

Ha élne a konflisos Matus paraszt rokonom, ijedtében hanyatt vágta volna magát a kétlovas hintóján.