Petíció a Nagykapos-Bánóc szárnyvonal megszüntetése ellen

hirek.sk 2012. augusztus 23., 10:09
NAGYKAPOS. A december 9-én érvénybe lépő menetrend szerint megszűnik a Nagykapos és Bánóc közti vasúti szárnyvonal. Az Ung-vidék és Bodrogköz lakossága petícióval tiltakozik a vasúttársaság (ŽSR) döntése ellen. Eddig több mint ezren látták el kézjegyükkel az aláírásgyűjtő íveket.

 Az említett vonalat elsősorban azok használják, akik a Nagykaposról Kassára szeretnének eljutni. A nagykaposi vonatállomás közelében élők portálunknak elmondták: a nyári szünidő idején nem túl nagy a forgalom a pályaudvaron, ilyenkor többnyire csak ingázókat hoz és visz a vonat. De ha megkezdődik az iskolaév, nagyon sok gyerek igénybe veszi a szárnyvonalat.

Jelenleg naponta két alkalommal indul egy-egy szerelvény a nagykaposi állomásra, 05.00-kor és 19.10-kor. A 26 km hosszúságú szárnyvonalon öt megálló van.

Basa Szabolcs havonta többször utazik a vonalon. „Konkrétan tegnap voltam Kassán orvosi ellenőrzésen. Elég gyakran kihasználom a vonatokat, főleg a reggeli járatot" - mondta a Hírek.sk-nak. A nagykaposi fiatalember hozzátette: ha megszűnik a személyvonat-közlekedés, kénytelen lesz autóbusszal vagy autóval eljutni a 25 km-re fekvő Perbenyikbe, ahol vonatra szállhat. Az utazás Kassára ilyen módon hosszabb és költségesebb.  

A közlekedési minisztérium közölte: december 9-én országszerte 6 szárnyvonal járatait szünteti meg. A tárca szerint ezeket legfeljebb 9-12 fő veszi igénybe naponta, tehát működtetésük nem gazdaságos. A vasúttársaság a tervek szerint azokat a vonalakat erősíti meg, amelyeken sokan utaznak. Az állam évi 205 millió euróval támogatja a vasúti közlekedést. Ez az összeg a közeljövőben sem növekedik majd.

Martin Kóòa, a közlekedési minisztérium szóvivője elmondta: az állam érdeke, hogy azokat a vonalakat támogassa, amelyeket sok utas használ. A minisztérium egy 2011-es felmérés alapján hozta meg a döntést, amelyből világosan látszott, hogy a kérdéses vonalak kihasználatlanok. "Tisztában vagyunk vele, hogy egy ilyen bonyolult rendszer kidolgozásakor hibák csúszhatnak be. Ezeket majd a következő menetrendek összeállítása során orvosoljuk" - tette hozzá a szóvivő.

A régió lakói úgy vélik, egy ilyen elmaradott térség az infrastruktúra leépítésével még hátrányosabb helyzetbe kerül. Mihók Gábor, a Magyar Koalíció Pártja (MKP) nagymihályi járási elnöke is osztja ezt a véleményt, ezért kezdeményezte két társával az aláírásgyűjtést. A Hírek.sk-nak elmondta: a számok talán azt mutatják, hogy kevesen veszik igénybe az érintett vonalakat, ám utánajártak a dolognak, és kiderült, hogy sok utas ingyenjeggyel utazik, mivel ők, vagy valamelyik hozzátartozójuk a vasúttársaság alkalmazottja. A jegyeladási statisztikákban ők nem jelennek meg.

A petíciós íveket szeptember közepéig lehet aláírni a régió számos településén. Nagykaposon a magyar könyvesboltban és a magyar közösségi házban vannak a központi gyűjtőhelyek.

0 HOZZÁSZÓLÁS