lapajánló
Sodródó magyar szavazók, a 30 ezüst ára és a lélek csillanása
Magyar7 - 17. száma
2019. július 26., 12:19

Már a hazai strandolás sem olcsó szórakozás

Bár sokak meggyőződése, hogy a strandolás a legolcsóbb nyári kikapcsolódási lehetőségek egyike, az igazság az, hogy egy négyfős család esetében az egynapos strandköltségek könnyedén megközelíthetik akár a száz eurót is. Ezúttal néhány csallóközi strandlehetőség részleteinek jártunk utána.  

strandok_komárom
Galéria
+4 kép a galériában
Fotó: Márkus Emese

Bár a Csallóközben sok bányató található, összehasonlításunkban a hivatalos fürdőkre összpontosítottunk.: a dunaszerdahelyi, a nyárasdi, a nagymegyeri és a révkomáromi strandokon jártunk.

Egy négytagú családot alapul véve (két felnőtt, két 12 év alatti gyerek) néztük a kiadásokat egy napra. Négy belépőjeggyel, parkolással, két nyugággyal, a vízicsúszdán 30 csúszást (ha van a fürdőben ilyen lehetőség), kétszeri étkezéssel (lángos), fagylalttal (összesen 12 gombóc), és mindenkinek 3 kis üdítővel számoltunk a nap folyamán.
Thermalpark Dunaszerdahely

Dunaszerdahelyen a belépőjegyek ára összesen 30 euró, de ha rendelkeznek hűségkártyával, akkor csak 18 euró. Itt a parkolás egy napra 1 euró. A két nyugágy a szülőknek egész napra 4 euró összesen. A gyerekeknek a 30 csúszás Dunaszerdahelyen 5 euró. Ha mindenki eszik egy tejfölös-sajtos lángost a nap folyamán kétszer, az itt 18 euró 40 centbe kerülne. Napközben a fagylalt is gyorsan elfogyna, ezért az egész családot nézve összesen 12 gombócot számoltunk, ami 7 euró 20 cent lenne. Nem hagyhatjuk el az ilyenkor tipikus italt, a Kofolát sem. Mindenkinek három pohár kis (0,3 liter) Kofola összesen 10 euró 80 cent.

Látogatásunkkor egy kicsit zsúfoltnak tűnt a strand, sok volt a turista, de megoszlottak az összesen 10 medencében.

Összesítve az egynapos kiruccanás egy négyfős család számára Dunaszerdahelyen az említett fogyasztás mellett legalább 76 euró 40 centbe kerülne.

Fotó:  Márkus Emese

Nyárasdi Termálfürdő

Nyárasdon a belépőjegyekért 16 eurót kell fizetni. A parkolás itt ingyenes. Nincs a fürdő területén csúszdapark, de vannak légvárak. Nincs lángos, de rendelhető pizza is, két pizza két étkezéshez 26 euró. Fagylalt helyett itt jégkrémeket árulnak, de árban nincs nagy különbség. Az összesen 12 pohár Kofola 10 euró 80 cent.

Nyárasdon a termálfürdőben fizikailag és mentálisan sérült emberek csoportjainak is szerveznek kirándulásokat. A családias hangulatú termál területén 4 medence található.

A nyárasdi fürdőben az említett körülmények között egynapos üdülés legalább 60 euró.

Fotó:  Márkus Emese

Thermal Corvinus Nagymegyer

Az egész napos belépőjegy a négytagú családnak 38 euró. A két nyugágy 4 euróba kerül egész napra. A parkolásért 3 eurót kell fizetni. A csúszdaparkban 30 csúszás 6 euró 50 cent. Az összesen 8 lángos 13 euró 60 cent. Egy gombóc fagylalt 70 centbe kerül, így 12 gombóc 8 euró 40 cent. A kis Kofolák együttesen 12 euróba kerülnének.

Nagymegyeren zsúfolt a strand, sok a külföldi látogató, sorakozni kell a csúszdáknál. Kint 6, összesen 13 medencével rendelkezik a fürdő.

A Corvin fürdőben az egész napos kirándulás 85 euró 50 centbe kerül.

Fotó:  Márkus Emese

Termálfürdő Komárom

A révkomáromi fürdőbe a belépőjegyek összesen 17 euró 20 centbe kerülnek. A nyugágyak 3 euró 80 cent, de mindegyikhez 2-2 euró letét szükséges. A csúszdák használatáért nem kell külön fizetni, sőt, még ugrálóvárak is található a strandon, ami egy gyerekre 1 euró egész napra. A 8 lángos 14 euró 40 centbe kerül. A 12 gombóc fagylalt 7 euró 20 cent, minden gombóc 60 cent. A 0,3 literes csapolt Kofola 1 euróba kerül, így az egész napra 12 euró.

A komáromi fürdő kellemes hangulatú, nincs sok ember. A létesítmény összesen 8 medencével rendelkezik.

Együttesen egy négytagú családnak az egynapos üdülés 55 euró 60 centbe kerülne.

strandok_komárom
Galéria
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.