lapajánló
Sodródó magyar szavazók, a 30 ezüst ára és a lélek csillanása
Magyar7 - 17. száma
2020. április 30., 18:43

Elkezdődött a Lehár Ferenc Emlékév Komáromban

A koronavírus-járvány ellenére több koszorú és virágcsokor is került a 150 évvel ezelőtt Komáromban született Lehár Ferenc zeneszerző, operettkomponista, karmester helyi szobrának talapzatára. Az április 30-i, meghitt hangulatú megemlékezésen a Mester hozzávetőleg másfél tucat, szájmaszkot viselő tisztelője közösen emlékezett a csapóhídnál található Lehár-parkban.

Galéria
+7 kép a galériában
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

A szűkkörű koszorúzási ünnepséget a Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezte, s azon a főszervező csoportosuláson kívül Komárom város, az Egressy Béni Városi Művelődési Központ, a Csemadok Komáromi Alapszervezete, a Duna Menti Múzeum és a média képviselői néhány további helyi patriótával együtt tették tiszteletüket.

Klemen Terézia portálunknak elmondta: a szerény összejövetelről kiiktatták az ünnepi beszédet, mert az a nagyszabású, nyilvános rendezvényekre való.

Elkezdődött a Lehár Ferenc Emlékév Komáromban
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

Kulin Eduárd, a Komáromi Művészeti Alapiskola zenepedagógusa az egyik közkedvelt Lehár-operettből, A víg özvegyből hegedűn adott elő részletet, miközben a koszorúzók főhajtással adóztak a világhírű alkotó emléke előtt.

Elkezdődött a Lehár Ferenc Emlékév Komáromban
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

Azután a jelenlevők hazasiettek, hogy a VMK facebookos oldalán élvezhessék a mára tervezett nemzetközi operettgála helyett pár hazai élvonalbeli művész által összeállított, nívós gálaműsort. Ezzel a Duna-parti városban elkezdődött a Lehár Ferenc Emlékév, amelyről további részletek egy korábbi cikkünkben olvashatók. 

Elkezdődött a Lehár Ferenc Emlékév Komáromban
Galéria
+7 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.