2021. április 9., 08:20

Az orosz vakcina a hibridháború fegyvere - a jó ügynökök kezében minden azzá válik

Próbáljunk összegezni. Behoztak kb. hat hete 200 ezer vakcinát, ami kétszázezer embernek jelentene hatvan százalékos védelmet a vírus ellen. Ez ellen fellázadt a kormány liberális és atlantista hajlammal megáldott része. Több hetes kormányválságot idézett elő, megbuktatta Matovičot, majd mintha mi se történt volna, orruk elé illatos keszkenőt kötve, visszasomfordáltak a miniszteri bársonyszékekbe.

Fotó: TASR

Az élet ment tovább, majd jött Matovič csütörtöki moszkvai útja, aki feltételezhetően tudatában annak, hogy az oroszok visszakérik a vakcinákat, menteni próbálta a helyzetet. Mindehhez asszisztált a szlovák gyógyszerügynökség, ami határozott kiállással nem tett semmit, azaz nem tudta kiadni az engedélyt arra a vakcinára, amit a világ 59 országában használnak.

Szóval az ügy bonyolult, és

ez a fránya lakosság nem tudatosítja, hogy ennyire fontos az antlanti barátság, és szemenszedett módon nem utasítja el a gyűlölt antidemokratikus orosz vakcinát.

Mondjuk miért is tennék, hiszen

az életükben megkapott oltások többsége szintén antidemokratikus orosz vakcina volt, és valljuk be, ettől nem váltunk kevésbé demokratává.

Pár hete az SaS atlantista érdekeket igencsak szem előtt tartó külügyérei még próbálták magyarázni, hogy ezt a vakcinát az oroszok a hibridháború fegyvereként használják - láthatóan nem nagy sikerrel. Az emberek többsége úgy ítélte meg, az egészségünk védelme elsőrendű, és mindegy, hogy az ellenszer a világ mely tájékáról jön.

Hát ilyenek vagyunk mi egyszerű polgárok. Nem tudatosítjuk az ideológiai harc mélységeit, a geopolitika érdekeinek fontosságát. Önző módon csupán az egészségünket szeretnénk megóvni, a rongyos életünket, miközben magasról tojunk az eszmére.

Szóval az oroszok bezengték, hogy ha nem kell Szlovákiának a vakcinájuk, akkor legyünk már olyan szívesek visszaadni, hiszen számos ország örülne neki, minek is porosodjon a raktáron, csak ránk szárad. Matovič valószínű ezt próbálta kisimítani, hogy milyen sikerrel, arról majd remélhetőleg kapunk tájékoztatást.

Mindenesetre látható, hogy a kormányválság bizonytalansága, a bársonyszékek elvesztésének fenyegető réme hatott a miniszterekre, a koalíciós tagokra, ezért eléggé visszafogottan kommentálták a hírt, miszerint Matovič vette a batyut és Moszkvába repült.

Visszafogottan, mert lehet tudatában voltak, sikerült kiiktatni az orosz vakcinákat a szlovák oltási programból, és Matovič immár pénzügyminiszterként eleve egy nagy pofonért utazik a csodás orosz fővárosba.

Azt már ne is említsük, hogy

az összes koalíciós partner egyszerre mind híve lett az orosz vakcinával való oltásnak. Ők elfogadnák, de hát ez a fránya engedélyeztetés…

A jelen állás szerint az oroszok kérik vissza a vakcináikat, egy kis bánatpénz kíséretében. Persze a történetbe jöhet még pár kis csavar, de egyelőre ez a legvalószínűbb történet.

Teljes siker. Győzött az atlanti együttműködés, az európai szolidaritás, a demokratikus eszmeiség, a diktatúra elutasítása, csak éppen nincs mivel oltani.

A polgárokat nem érdeklik az előbbi kategóriák, az eszméért, a fáklya továbbviteléért amúgy is másokat szoktak megfizetni. Őket az érdekli, hogy kapjanak egy vakcinát, amely védelmet nyújt számukra a koronavírus ellen, és nem kell kérdezniük orvosukat és gyógyszerészüket a mellékhatásokról. 

Szóval liberális-atlantista szempontból ez egy nagy győzelem a volt kormányfő felett is, no meg a mocskos orosz diktatúra felett. Csak itt lóg a probléma, hogy ez a fránya nép eközben kizárólag a rongyos egészségére gondol. Szóval, könnyen lehet, a nagy győzelem visszafelé sülhet el.

De nem baj, van erre is megoldás.

A Topky.sk hozta is az új csámcsognivalót csütörtök késő éjjel, hogy azért mégse a liberálisok árulásáról szóljon a közbeszéd. Beszámolt,

hova is megy az a kétszázezer vakcina. Na hova is? Természetesen a magyarokhoz, az illiberális, oroszbarát, autokrata Orbánékhoz. És, ahogy a Topky leírta, „nem csak hogy vissza kell adnunk, de pont a magyaroknak”.

Na, innentől elmehettek! Nagyon kilóg a lóláb. Mintha nem volna mindegy, hova is megy az a kétszázezer vakcina, ha már az elitünk ügynök része mindezt elbénázta.

Azt a kérdést persze nem teszi fel senki sem, hogy Európa miért is nem kap elegendő oltóanyagot? Mert talán a nagy barátunknak, Amerikának sem érdeke, hogy Európa minél előbb visszatérhessen a normális élethez?

Mindegy, hova vezénylik át a vakcinát. Lehet, Magyarországra. Ebben az esetben, viszont azt kérném a magyar kormányzattól, hogy ezt a vakcinatömeget használja fel a szlovák határ mentén nyitott oltópontokon, és tegye lehetővé a szlovák polgárok számára, hogy beoltathassák magukat.

Természetesen kérjék meg keményen az árát. Kérjék a regisztráción kívül azt, hogy az oltásra érkező kimondja, hogy „Jó napot!”, és azt, hogy „Köszönöm”.

Megosztás
Címkék