Agárdy Gábor: Büntetés Amerikának?

hirek.sk 2016. november 14., 17:57
Eltelt egy hét az amerikai elnökválasztások óta. Minden média, weboldalak és politológusok százai - ezrei értékelték Donald Trump győzelmét, sokszor ellentmondásos eredménnyel...

Ezért felesleges lenne rátenni erre még egy lapáttal. Abban azonban egyet lehet érteni a kommentelők nagy többségével, akik között megtalálható a politikai spektrum minden képviselője, hogy ez az amerikai középosztály lázadása volt a politikai (és ezáltal a gazdasági) elitek ellen is.

Az elmúlt két évtizedben az USA középosztályának reálbére jócskán csökkent, különösen Obama elnöklése alatt. Az USA államadóssága mára több mint 15 000 milliárd dollár. Ha valaki nem tudja ezt a pénzmennyiséget elképzelni, akkor segítségül megjegyzem: ha ezt a pénzt szétosztjuk másfél millió dolláros kupacokra (ezt még el lehet képzelni), akkor az ilyen kupacból tízmilliót kellene csinálni. Ez tizenkét nulla a 15-ös szám után. Ennek az államadósságnak nagy részét dollárban Kína birtokolja. Az is igaz, hogy Amerikának is tartoznak nagyon sokkal, de a szaldó – enyhén szólva – „kicsit“ negatív az USA számára.

Másként is lehet magyarázni az amerikai választások eredményét. Az utóbbi hatszáz évben egy birodalom sem bírta tovább 100-120 évnél. Nos, az USA a birodalmi szerepét az I. világháború után kapta. Addig ugyanis világviszonylatban egy jelentéktelen nagyállam volt a „vadnyugaton“. Ha igazat mutat a történelmi valóság, akkor Amerika is erre a sorsra juthat 10-20 év múlva.

Az elitellenes lázadás első ránézésre sántít egy kicsit – mert Trump a maga 10 milliárd dolláros vagyonával bizonyára az elithez tartozik. Azonban ő volt az első, aki kerek-perec a kampány során kimondta: Amerika középosztálya legatyásodott! Közben az egész világ vagyonának a felét birtokló 56 család jövőre a közgazdászok becslése szerint már csak 48...50 lesz. Tehát koncentrálódik a földgolyó vagyona. Ha valamiből valahol több lesz, annak máshol hiányoznia kell.

Most Amerikában a lokalisták nyertek a globalistákkal szemben. Ez csak egy látszólagos győzelem, mert a globalista pénzhatalom ezzel elengedte Amerika kezét, és jelezte, hogy más világcsendőr és nyugodtabb pénzforrás után kell néznie, talán valahol Ázsiában. Az Új Világrend megalkotói már érzik, hogy az USA-ra száz éve kirótt feladat valahogy akadozik, kezd működésképtelenné válni. A globalisták által a politikai „szélekről“ leszivattyúzott anyagiaknak egy része még ötven éve is visszaforgott az azt előállítókhoz - a középosztály(ok)hoz, ami nagyjából megteremtette a társadalmi konszenzust. Úgy látszik, ennek mára vége van, valaki felrúgta az egyezséget. Ezért jár a büntetés Amerikának.

Hozzánk földrajzilag is közelálló politikai berkekben elhangzott: „… jobb hely lesz a világ az új amerikai elnökkel, erre komoly esélyünk van…".  Tennék itt egy logikai csavart: a világ jobb hely lehetne a Clinton-klán és támogatóik (Szaúd Arábiától, Kataron át...egészen Soros Györgyig – nem bezárólag)  NÉLKÜL!                 

Agárdy Gábor 

Forrás: Hírek.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS