Pozsony továbbra is keresi éjszakai polgármesterét

ma7 | TASR 2019. szeptember 15., 12:47

Pozsony városa továbbra is szeretne éjszakai polgármestert alkalmazni, ahogy azt az év elején már bejelentették. Egyelőre azonban még mindig keresik a megfelelő jelöltet a posztra. Ezt a pozsonyi önkormányzat szóvivője, Peter Bubla erősítette meg a TASR hírügynökségnek.

A közrendet javítanák (Archív felvétel) Fotó: TASR

Éjszakai polgármesteri funkció már létezik Prágában és Amszterdamban is.

Az elképzelés szerint az éjszakai polgármester feladata az lenne, hogy törődjön a fővárossal az éjszakai órákban.

Ehhez korlátozottabb eszköszkészlet állna a rendelkezésére. „Hatáskörébe tartozna például az esetleges tárgyalás az egyes vendéglátóhelyekkel, vagy a város éjszakai működésének szabályait határozná meg” - mondta Bubla. Intézkedéseket hozhatna konfliktusok megelőzésére, egyben a konfliktusok megelőzésében és megoldásában részt vevő csoportot irányítaná, az éjszakai nyugalmat megzavaró események esetén intézkedne.

Szorosan együttműködne a polgármester biztonsági és drogpolitikai megbízottjával, Iveta Chovancovával, valamint Marek Gajdošsal, a pozsonyi városi rendőrség parancsnokával.

Michal Kaliňák, a Szlovákiai Városok és Falvak Szövetségének (ZMOS) szóvivője még januárban elmondta, hogy csak a gyakorlat fogja megmutatni, hogy ez a poszt milyen mértékben képes a közrendet javítani, miközben nem zavarja sem a városi rendőrség tevékenységét, sem más fővárosi részlegek munkáját. Kaliňák szerint fontos azt is tudatosítani, hogy ne olyan pozíció legyen kialakítva, amely másolná más, már meglévő tisztség tevékenységét.

0 HOZZÁSZÓLÁS