A legjobb egészségügyi dolgozókat díjazta Nyitra Megye Önkormányzata

ma7 | TASR 2019. április 18., 11:02

Nyitra Megye Önkormányzata (NSK) a 2018-as év legkiemelkedőbb egészségügyi dolgozóit díjazta. A 12 díjazottat a szakértők és a nyilvánosság jelöléseiből választották ki.

Fotó: Archívfelvétel

A díjakat Milan Belica megyeelnök adta át orvos, egészségügyi nővér és egyéb egészségügyi dolgozó kategóriában. A szokásos kategóriákon kívül idén Ján Bernát szemorvos életműdíjat és arany emlékplakettet kapott a megyétől.

Amint azt Belica a beszédében kiemelte,

a megye nemcsak morális, hanem pénzügyi támaszt is szeretne nyújtani az egészségügyi dolgozóknak.

A város üzemeltetésében lévő párkányi (Štúrovo) és vágsellyei (Šaľa) rendelőintézetet 680 000 euróval támogatták, további 700 000 eurót pedig a tetőszerkezetek és a liftek felújítására különítettek el.

Ezenkívül mindkét rendelőintézet dolgozóinak január 1-jétől átlagban tíz százalékkal nőtt a fizetése, ami nagyjából 85 000 eurós évi pluszköltséget jelent. „Mindezt azért tesszük, mert tisztában vagyunk vele, hogy az orvos és az egészségügyi dolgozók személye ebben a mai modern egészségügyben is kiemelkedően fontos tényező. Ezt a tényt szeretnénk hangsúlyozni ezzel a díjjal is, amely Nyitra megye legjobb egészségügyi dolgozóinak társadalmi és morális megbecsülését jelképezi“ – mondta a megyeelnök.

0 HOZZÁSZÓLÁS