ma7 | MTI, hirek.sk 2018. november 26., hétfő

Közelebb csúszott egymáshoz Új-Zéland két szigete

A térképeket egyelőre nem kell átrajzolni.

Bartal Tímea, hirek.sk 2018. április 25., szerda

A magyar vendégek számának növeléséért indult turisztikai kampány Nyitrán

Jelenleg alig 20 százaléknyian kíváncsiak Szlovákia hatodik legnépesebb városára. A nyitrai turisztikai szakemberek az idei évben ezért kifejezetten a magyar vendégekre koncentrálnak.  

hirek.sk 2018. április 11., szerda

Lakossági fórumsorozaton fejthetik ki véleményüket a gútaiak

GÚTA. A Köz-Ért Polgári Kör októberben azzal a céllal indított lakossági fórumsorozatot Gútán, hogy kikérje és meghallgassa a helyi lakosok közéleti témákkal és a város életét érintő kérdésekkel kapcsolatos észrevételeit. A harmadik ilyen jellegű rendezvényt február 15-én a városvezetés t&a

hirek.sk 2018. április 09., hétfő

Mely városokban a legjobb élni?

POZSONY. Kilencedik alkalommal nyerte el az osztrák főváros, Bécs a legjobb életminőséget nyújtó város címét. Pozsony az idén a 80. helyen végzett – derült ki a Mercer elemzéséből.
hirek.sk 2018. április 09., hétfő

A kormány segítségét kérik a gazdák az elmúlt évi szárazság miatt

POZSONY. A Pozsonyi, Dunaszerdahelyi, Galántai, Szénásfalui és Nagyszombati járások 96 gazdaságának vezetője levélben kért segítséget a kormánytól az elmúlt évi hosszantartó szárazság következtében kialakult helyzet megoldására.
hirek.sk 2018. április 09., hétfő

Ismét megrendezik Közép-Európa legnagyobb autóbusz-kiállítását Zsámbékon

ZSÁMBÉK. Hatodik alkalommal rendezik meg a BusExpo szakkiállítást április 25-én Zsámbékon, ahol az autóbuszos szakma képviselői mutatkoznak be a nagyközönségnek - közölték a szervezők az MTI-vel.
hirek.sk 2018. április 09., hétfő

Választás 2018 – Kétharmadot szerzett a Fidesz!

BUDAPEST. Az utolsó szavazókör is bezárt Magyarországon, így elkezdhették az eredmények közlését. Már több mint 90 százalékos az eredmények feldolgozottsága, ez alapján kétharmados Fidesz-többség alakulhat ki az Országgyûlésben. A második párt a Jobbik, harmadik az MSZP-P. Vona Gábor és Hadházy Ákos is lemo
hirek.sk 2018. április 08., vasárnap

A szakmai gyakorlaton lévő diákokat nem kell bejelenteni a Szociális Biztosítóba

POZSONY. A közép- vagy felsőoktatási intézmények diákjainak gyakorlati oktatást, illetőleg a gyakorlati órákat, vagy szakmai képzést biztosító munkáltatóknak ezentúl semmiféle bejelentési kötelezettségük nincs a Szociális Biztosítóval szemben.
hirek.sk 2018. április 08., vasárnap

Idén is lesz motoros búcsú Máriapócson

2018. június 23-án tartják a motorosok búcsúját a máriapócsi nemzeti kegyhelyen. A találkozót június 21-22-én a motorosok lelkigyakorlata előzi meg.
hirek.sk 2018. április 08., vasárnap

Matečná: Szlovákiában jó az agrártámogatások ellenőrző rendszere

POZSONY. Szlovákiában jó az agrártámogatások ellenõrzésének a rendszere – jelentette ki Gabriela Mateèná mezõgazdasági és vidékfejlesztési miniszter a TA3 5 perc múlva 12 címû vitamûsorában. Vitapartnere Simon Zsolt független parlamenti képviselõ, korábbi mezõgazdasági miniszter volt.
hirek.sk 2018. április 08., vasárnap

Nem volt olyan erős a neandervölgyi ember harapása, mint hitték

Nagyon mély lélegzetvételre volt képes a neandervölgyi ember, harapása azonban nem volt olyan erőteljes, mint azt eddig hitték - állapították meg német kutatók, akik a neandervölgyiek koponyaizomzatát számítógépes szimulációk segítségével hasonlították össze a heidelbergi és a modern emberével.
hirek.sk 2018. április 08., vasárnap

Lisztosztás rászorulóknak Gútán

GÚTA. 2017 decemberében jó magyar emberek, akik nevük elhallgatását kérték, felajánlottak a Köz-Ért csapatának jótékonysági célra 350 kg lisztet. Egyetlen kérésük volt csupán, hogy a liszt, a valóban nélkülözőkhez kerüljön.
hirek.sk 2018. április 07., szombat

Ne vegye ezeket a számokat, mert nem kifizetődő!

Ismét telefonbetyárok garázdálkodnak az éterben. A Szlovák Telekom már megerősítette, hogy a napokban ismét nagyon sok hívás érkezett kockázatosnak ítélt külföldi telefonszámokról.

hirek.sk 2018. április 07., szombat

Választás 2018 - Éjfél körül várható előzetes eredmény

Vasárnap késő este 11 óra után, éjfél körül várható az országgyűlési választás előzetes eredménye a Nemzeti Választási Iroda (NVI) várakozása szerint - közölte az iroda elnöke.
hirek.sk 2018. április 07., szombat

Három hónappal elhalasztották a Terminátor 6. forgalmazását

Három hónappal elhalasztotta a Paramount Stúdió a Terminátor című film hatodik részének mozikba kerülését, amelyet 2019. júliusára hirdettek meg - adta hírül a Variety című filmportál.