hirek.sk

2018. november 26., 10:40

Közelebb csúszott egymáshoz Új-Zéland két szigete

A térképeket egyelőre nem kell átrajzolni.

2018. április 25., 00:22

A magyar vendégek számának növeléséért indult turisztikai kampány Nyitrán

Jelenleg alig 20 százaléknyian kíváncsiak Szlovákia hatodik legnépesebb városára. A nyitrai turisztikai szakemberek az idei évben ezért kifejezetten a magyar vendégekre koncentrálnak.  

2018. április 11., 20:50

Lakossági fórumsorozaton fejthetik ki véleményüket a gútaiak

GÚTA. A Köz-Ért Polgári Kör októberben azzal a céllal indított lakossági fórumsorozatot Gútán, hogy kikérje és meghallgassa a helyi lakosok közéleti témákkal és a város életét érintő kérdésekkel kapcsolatos észrevételeit. A harmadik ilyen jellegű rendezvényt február 15-én a városvezetés t&a

2018. április 9., 21:34

Mely városokban a legjobb élni?

POZSONY. Kilencedik alkalommal nyerte el az osztrák főváros, Bécs a legjobb életminőséget nyújtó város címét. Pozsony az idén a 80. helyen végzett – derült ki a Mercer elemzéséből.
2018. április 9., 18:34

A kormány segítségét kérik a gazdák az elmúlt évi szárazság miatt

POZSONY. A Pozsonyi, Dunaszerdahelyi, Galántai, Szénásfalui és Nagyszombati járások 96 gazdaságának vezetője levélben kért segítséget a kormánytól az elmúlt évi hosszantartó szárazság következtében kialakult helyzet megoldására.
2018. április 9., 12:43

Ismét megrendezik Közép-Európa legnagyobb autóbusz-kiállítását Zsámbékon

ZSÁMBÉK. Hatodik alkalommal rendezik meg a BusExpo szakkiállítást április 25-én Zsámbékon, ahol az autóbuszos szakma képviselői mutatkoznak be a nagyközönségnek - közölték a szervezők az MTI-vel.
2018. április 9., 01:18

Választás 2018 – Kétharmadot szerzett a Fidesz!

BUDAPEST. Az utolsó szavazókör is bezárt Magyarországon, így elkezdhették az eredmények közlését. Már több mint 90 százalékos az eredmények feldolgozottsága, ez alapján kétharmados Fidesz-többség alakulhat ki az Országgyûlésben. A második párt a Jobbik, harmadik az MSZP-P. Vona Gábor és Hadházy Ákos is lemo
2018. április 8., 17:57

A szakmai gyakorlaton lévő diákokat nem kell bejelenteni a Szociális Biztosítóba

POZSONY. A közép- vagy felsőoktatási intézmények diákjainak gyakorlati oktatást, illetőleg a gyakorlati órákat, vagy szakmai képzést biztosító munkáltatóknak ezentúl semmiféle bejelentési kötelezettségük nincs a Szociális Biztosítóval szemben.
2018. április 8., 17:23

Idén is lesz motoros búcsú Máriapócson

2018. június 23-án tartják a motorosok búcsúját a máriapócsi nemzeti kegyhelyen. A találkozót június 21-22-én a motorosok lelkigyakorlata előzi meg.
2018. április 8., 16:56

Matečná: Szlovákiában jó az agrártámogatások ellenőrző rendszere

POZSONY. Szlovákiában jó az agrártámogatások ellenõrzésének a rendszere – jelentette ki Gabriela Mateèná mezõgazdasági és vidékfejlesztési miniszter a TA3 5 perc múlva 12 címû vitamûsorában. Vitapartnere Simon Zsolt független parlamenti képviselõ, korábbi mezõgazdasági miniszter volt.
2018. április 8., 12:49

Nem volt olyan erős a neandervölgyi ember harapása, mint hitték

Nagyon mély lélegzetvételre volt képes a neandervölgyi ember, harapása azonban nem volt olyan erőteljes, mint azt eddig hitték - állapították meg német kutatók, akik a neandervölgyiek koponyaizomzatát számítógépes szimulációk segítségével hasonlították össze a heidelbergi és a modern emberével.
2018. április 8., 10:27

Lisztosztás rászorulóknak Gútán

GÚTA. 2017 decemberében jó magyar emberek, akik nevük elhallgatását kérték, felajánlottak a Köz-Ért csapatának jótékonysági célra 350 kg lisztet. Egyetlen kérésük volt csupán, hogy a liszt, a valóban nélkülözőkhez kerüljön.
2018. április 7., 18:35

Ne vegye ezeket a számokat, mert nem kifizetődő!

Ismét telefonbetyárok garázdálkodnak az éterben. A Szlovák Telekom már megerősítette, hogy a napokban ismét nagyon sok hívás érkezett kockázatosnak ítélt külföldi telefonszámokról.

2018. április 7., 17:40

Választás 2018 - Éjfél körül várható előzetes eredmény

Vasárnap késő este 11 óra után, éjfél körül várható az országgyűlési választás előzetes eredménye a Nemzeti Választási Iroda (NVI) várakozása szerint - közölte az iroda elnöke.
2018. április 7., 16:08

Három hónappal elhalasztották a Terminátor 6. forgalmazását

Három hónappal elhalasztotta a Paramount Stúdió a Terminátor című film hatodik részének mozikba kerülését, amelyet 2019. júliusára hirdettek meg - adta hírül a Variety című filmportál.
2018. április 7., 15:06

Kezdetét vette a Szlovákiai Magyar Pedagógusok XXIV. Országos Találkozója

ROZSNYÓ. Megkezdődött Rozsnyón a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége „A személyre szabott tanulás pedagógiája” (Minden iskola kiváló iskola) című kétnapos szakmai konferenciája, melynek keretében tartják a Szlovákiai Magyar Pedagógusok XXIV. Országos Találkozóját is.
2018. április 7., 14:15

170 éve nevezték ki az első felelős magyar kormányt

BUDAPEST. Százhetven éve, 1848. április 7-én írta alá V. Ferdinánd király az első független, felelős magyar kormány kinevező iratát.
2018. április 7., 13:43

Lidové Noviny - Szijjártó: az illegális bevándorlást meg kell állítani

Magyarországnak és a visegrádi csoport további tagjainak már évek óta az a következetes álláspontja, hogy az illegális bevándorlás veszélyes, ezért azt meg kell állítani, és a határokat meg kell védeni - jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külkereskedelmi miniszter abban az interjúban, amelyet a Lidové Noviny című cseh napilap közölt szombaton.
2018. április 7., 13:11

Bauer Edit: A szociális problémákat nem szabad a szőnyeg alá söpörni

Somorja több szempontból is érdekes települése Felvidék déli részének, hiszen amellett, hogy a magyarság nyugati végvárának számít, a városban megjelent fejlesztéseknek köszönhetően olyan növekedési pályára állt, amely nála csak lényegesen nagyobb településekre jellemző. Mindezek ellenére is sikerült megőriznie kisvárosi jellegét, hangulatát.