Beszélgetés M. Nagy László fotóművésszel

Pázmány Péter Alapítvány épülete
Esemény kezdete

A szervezők szeretettel várnak mindenkit, a fotózás, a diaporáma iránt érdeklődő közönséget a Galántai Közéleti Klub következő előadására, melyre 2020. március 4-én, szerdán 17,00 órakor kerül sor a Pázmány Péter Alapítvány épületében.

A klubest keretében M. Nagy László Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett fotóművésszel szakmai életútjáról, művészi hitvallásáról Szanyi Mária beszélget.

Bemutatják M. Nagy László „Sorsom ez nekem“ c. albumát, amely a helyszínen megvásárolható lesz. Megtekinthetők lesznek nemzetközi pályázatokon díjazott diaporáma kompozíciói, valamint Fennmaradni c. kisfilmje. Az estet a szerző díjnyertes meséi, novellái színesítik, amelyek Bukovský Dorottya tolmácsolásában hangzanak el.

M. Nagy László különféle lapoknál kezdte fotográfusi pályáját, de munkásságát, életét a szociofotózás és a sport határozta meg. Erről és mozgalmas nyugdíjas napjairól faggatják, valamint a hitvallásáról, miszerint nem a pénz, hanem a lélek gazdagsága dönti el, hogy tartalmas vagy üres, karrierista életutat jár-e be valaki. Beszélgetnek arról is, hogy szerény, önerőből történő kis lépésektől kezdve hogyan juthat el valaki a díjkiosztók rivaldafényébe, és hogy lehet sokféle tartalommal megtölteni a nyugdíjas napokat.