2019. július 27., 12:02

Augusztus közepére ígérik a dunaszerdahelyi Kukučín utca felújításának befejezését

Még legalább két hétig le lesz zárva a dunaszerdahelyi Kukučín utca gyalogos része, amelynek teljes befejezését augusztus közepére ígéri az önkormányzat.

Kukucin utca
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: Márkus Emese

Már lassan egy hete le van zárva a dunaszerdahelyi buszpályaudvarhoz vezető Kukučín utca gyalogos része felújítási munkálatok miatt. „Maga a térkő is el volt öregedve, az időjárás is tönkretette, s mivel egy elég frekventált helyről van szó, inkább nekiláttunk a munkáknak”– mondta el a ma7-nek  Bogyai Gábor, a városi beruházási osztály vezetője.

„Azt terveztük, hogy újrarakjuk a köveket, de már azok is meg voltak sérülve, így az egész teljesen le lesz cserélve."

Előreláthatólag jövő hét végén befejeződik a térkő lerakása, akkor már használatba lehetne venni, de véglegesen nagyjából csak augusztus 12-re fejeződnek be a munkálatok. Bár tábla is figyelmezteti az arra közlekedőket, mégis a gyalogosok inkább a felújítás alatt lévő utat választják, mint egy kisebb kerülőt.

Ez persze befolyásolja a munkálatokat, így lassabban tudnak haladni vele. Jelenleg az egész utcarész kövezetét felszedték, az új köveket a jövő héten kezdik el lerakni. 

A szerző a Pro Media Alapítvány újságíró-utánpótlásképzésének gyakornoka.

Kukucin utca
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.