2019. december 6., 18:05

Felvidéki magyar írók a Kanári-szigeteken

2019. december 5-én a Szlovákiai Magyar Írók Társasága és a Nueva Asociacón Canaria para la Edición (NACE) megállapodási szerződést írt alá a Kanári-szigeteken (Las Palmas de Gran Canaria). 

SZMIT-Kanári-szk szerződés
Galéria
+3 kép a galériában
Aquiles García Brito és Hodossy Gyula aláírják a megállapodást
Fotó: SZMIT

A megállapodás lényege, hogy elősegítsék irodalmaik együttműködését, és megteremtsék azok kölcsönös megismertetésének és terjesztésének, továbbá a szlovákiai magyar, illetve a kanári-szigeteki spanyol irodalom kölcsönös fordításának és megjelentetésének lehetőségét, és évenként ismétlődő cserelátogatásokat szervezzenek költőik, íróik és műfordítóik számára.

Hodossy Gyulát, az SZMÍT elnökét elkísérte útján Zsoldos Péter műfordító, a SZMÍT választmányának tagja, hogy a megállapodási szerződést ünnepélyes keretek között aláírják a NACE elnökével, Aquiles García Britoval.

A Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek öt évszázados irodalma olyan sajátos, egyedi hangot képvisel, amely méltó helyet biztosít számára a változatos és sokszínű hispán irodalomban. Az együttműködési megállapodás aláírásán jelen volt a kanári-szigeteki sajtó és irodalom több ismert személyisége is, akik elismerően nyilatkoztak a két közösség irodalmai közti együttműködés lehetőségéről.

Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.