2019. szeptember 26., 19:39

Ötvenöt év után újra Vágsellyén koncertezik az Omega - VIDEÓVAL

Ötvenöt év után újra Vágsellyén ad koncertet, november 5-én a legendás Omega együttes. A Tűzvihar turné mátyusföldi állomásáról Kóbor János, a zenekar frontembere tartott sajtótájékoztatót a Vág menti városban.

koborsajtaj2.jpg
Galéria
+4 kép a galériában
Fotó: Horváth Szomolai Andrea

A Mecky becenéven is jól ismert énekest Jozef Belický, Vágsellye polgármestere fogadta a városháza üléstermében, ahol a sajtó képviselőinek számoltak be a Tűzvihar turné vágsellyei állomásának részleteiről.

Török Adrienn, az elóKoncert szervezője megjegyezte, az Omega pontosan annyi idős, mint a legendás Rolling Stones, Kóbor pedig Mick Jaggerrel azonos korú, csak jobban néz ki – tette hozzá nevetve a magyar rocksztár.

Az Omega együttes névadásának hivatalos születésnapjaként az 1962. szeptember 23-ai dátumot jegyzik. A megalakulást követően 1964-ben az akkor még gyerekcipőben járó zenekar éppen Vágsellyén tartotta első külföldi koncertjét.

Kóbor elmondta, főleg az ezt követő galántai és gútai koncertekre emlékszik, legnagyobb ovációkat ezeken a koncerteken a The Rolling Stones dalával, az I Can´t Get No-val zsebelték be, akkor még nem játszhatták sem a Gyöngyhajú lányt, sem a Régi csibészeket, hiszen ezek a dalok csak később születtek meg.

Fotó:  Horváth Szomolai Andrea

Jozef Belický elmondta, egész életében meghatározó zenei irányzatnak tartotta az Omega stílusát és jellegzetes gondolatvilágát, és biztos abban, hogy a vágsellyei és a régió közönsége is kitörő örömmel fogadja a városban a legendás magyar rockegyüttest.

Kóbor János különleges alkalomként jelölte meg a november 5-ei vágsellyei koncertállomást, ugyanis főpróbája lesz a november 8-án a budapesti Papp László Sportarénában megrendezendő nagy Omega-show-nak, amelynek vendége a szintén több mint 50 éves skóciai rockbanda, a Nazareth.

Vágsellyén tehát élesben próbálják majd ki a budapesti nagykoncert különleges fény és hangtechnikáját. Ezzel zárul majd a 2019-es turné, amely a Tűzvirág nevet viseli, és amelynek igazi alfája és omegája a rock, a harmónia és a mindenki által ismert és kedvelt slágercsokor.

Mecky hozzátette, a 2020-as esztendő is jelentős lesz az Omega életében, hiszen pont hatvan éve lesz annak, hogy az együttes először színpadra állt, ebből az alkalomból egy vadonatúj anyagot készítenek.

Fotó:  Horváth Szomolai Andrea

A ma7.sk kérdésére válaszolva Kóbor elmondta, az elmúlt évet egy kis időbeli csúszás jellemezte az együttes életében, mivel az Oratórium album anyagával már idén elő akartak állni, elhúzódott a korábbi „Volt egyszer egy vadkelet“ koncepció, amelynek lényege az volt, hogy azokra a kollégákra emlékeztek vissza, akik a keleti blokkban műveltek hozzájuk hasonló zenei stílust. Kóbor megjegyezte, nem volt könnyű megtanulni énekelni a szláv nyelveken, legnehezebben a lengyel kiejtést sajátították el.

Kóbor beszélt arról is, hogy a 2019-es év elején Szentesen volt egy nagy sikerű kiállítás az Omega relikviákból, innen a tárlat anyaga Szegedre került, és eldöntötték, hogy a közeljövőben, a hatvanas évforduló újdonságainak tiszteletére - amely a Testamentum nevet viseli majd - végleges helyet találnak az expozíciónak.

Fotó:  Horváth Szomolai Andrea

„Öregkorban mindenki elkezd gondolkodni azon, hogy ősrobbanás vagy teremtés. A hatvan év rocktörténet az nem csupán egy művészet, nem csak közélet, hanem leginkább egy valláshoz hasonlít, ennek megfelelően a Testamentumba beleépítjük ezt a párhuzamot“ – zárta a sajtótájékoztatót Kóbor.

A vágsellyei Omega koncertre az elóKoncert szervezésében november 5-én, kedden, este hét órától kerül majd sor a Városi Sportcsarnokban. Jegyek már kaphatók.

koborsajtaj2.jpg
Galéria
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.