2018. április 25., 00:22

A magyar vendégek számának növeléséért indult turisztikai kampány Nyitrán

A Nyitrai vár az egyik legnépszerűbb látnivalója a városnak. Aki ide látogat, az biztosan megtekinti a történelmi műemléket, de a városnézésből nem hagyhatók ki a vallási szimbólumok sem. A turisztikai szakember szerint annak ellenére, hogy Nyitra az egyik legősibb város, amely már a római korban ismert volt, a magyarok szempontjából mégsem tartozik a legnépszerűbb úticélok közé.  

nyitrai várlátogatás
Galéria
+5 kép a galériában
Fotó: Bartal Tímea, Hainer István

Jelenleg alig 20 százaléknyian kíváncsiak Szlovákia hatodik legnépesebb városára. A nyitrai turisztikai szakemberek az idei évben ezért kifejezetten a magyar vendégekre koncentrálnak.  

Nem látok olyan csoportokat, amelyeket utazási irodák szerveznének ide Szlovákiába. Pedig ez nagy kár, mert a távolság köztünk nagyon kicsi. Két órán belül ide lehet érkezni Budapestről, tehát még talán napi kirándulásokat is lehet ide Szlovákiába szervezni

mondta el Csánó György idegenvezető  azoknak a magyarországi újságíróknak, akiknek azzal a nem titkolt céllal mutatták be Nyitra történelmi örökségét, hogy tovább adják azt a magyar közönségnek. 

Ezen szeretnének most változtatni, és a magyar vendégek körében megkedveltetni a települést. A Szlovák Turisztikai Szervezet nyitrai irodájának dolgozói ezért turisztikai ismertető kampányt indítanak, hogy vonzóbbá tegyék Nyitra városát a határon túlról érkező turistáknak. 

A turistáknak különböző élménycsomagokat készítettünk elő. Ezeken keresztül megismerhetik a város történetét, a nyitrai legendákat, de gasztronómiai élményt is kínálunk. A túra során ugyanis 300 éves pincében érlelt mézbort vagy itt készített világszínvonalú csokoládét is kóstolhatnak –

mondja el Marta Haroniková, a Szlovák Turisztikai Szervezet nyitrai irodájának ügyvezetője.  

A magyar turisták könnyebb tájékozódását magyar nyelvű kiadványok segítik Nyitrán. Ugyanakkor magyar nyelvű idegenvezetővel is felvehető a kapcsolat, aki szívesen kalauzolja végig a vendégeket a városon. 

Fotó:  Bartal Tímea, Hainer István

nyitrai várlátogatás
Galéria
+5 kép a galériában
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.