2018. július 10., 18:39

Nyári programok a Medvesalján

Színes nyári programokkal várja az érdeklődőket a Medvesalja Polgári Társulás. Július – augusztus folyamán különböző eseményeket, gyalogtúrát és táborokat is szerveznek Medvesalján és a gömörpéterfalai völgyben.

medvesalja_tura02.jpg
Galéria
+8 kép a galériában
Fotó: Medvesalja PT

Elsőként a Feredő est és borkóstoló kerül megrendezésre már ezen a héten (július 13-án) pénteken 17:00 órától.

Fotó:  Medvesalja PT

A résztvevők kipróbálhatják az alig két hete elkészített feredőt az Egyházasbást határában lévő Mogyorós-kútnál. A kalákában megépített, hideg-vizes népi fürdő nyújtotta élvezetek mellett, szalonna és kolbász- sütés, valamint borkóstoló várja a vendégeket. 

Fotó:  Medvesalja PT

A belépővel a Medvesalja Egyesületet lehet támogatni, hogy az a továbbiakban is tartalmas és érdekes eseményekkel gazdagítsa napjainkat.

2018. július 22-én a Pogányvártól Sőregig tartó gyalogtúrához lehet csatlakozni. Regisztráció 8:30-tól lesz a Bed & More Pogányvár Panzióban, indulás ugyaninnen 9:00 órakor. A résztvevőket a fogadótól autókkal átszállítják Óbástba. A túra az Óbásti tanösvényen indul, érintve az Óbásti-tavat a szigettel és innen folytatódik a Pogányvár fennsíkjára. Pihenő az Ördög János szikla feletti kilátónál lesz, majd a résztvevők tovább indulnak Sőregre, illetve a Bagolyvárba. Érkezés vissza legkorábban 16:00, legkésőbb 18:00 órakor menetrend szerinti autóbusszal Óbástba. A túravezető Kovács Roland, a táv mintegy 12 km.

Fotó:  Medvesalja PT

A Medvesalja Egyesület idén számos újítást vezetett be a programok kialakításában. Ennek egyik ékes példája a gyalog- és biciklitúrák egységes létrehozása. Hogy miért érdemes még velük a Medves-vidék legizgalmasabb helyein túrázni? Megtudhatod itt!

Fotó:  Medvesalja PT

A nyár folyamán több tábort is szerveznek nemcsak a gyerekek, de a felnőttek részére is.

Lovas és LEGO-robotépítő gyerektábor (2018. július 23-28.) célja, hogy játékosan és izgalmasan segítse elsajátítani a robotépítés alapjait a gyerekekkel, miközben azok végig kapcsolatban maradnak a természettel. A képzést a Talenentum alapítvány tapasztalt mentorai tartják, akik az idei FLL 2018-on (a Lego Robotikai Világversenyen) összesítettben az első helyezettek lettek.

„Te is építesz, programozol és végig viszed a missziót, mindezt napi két robotikai blokkban, és hogy ne kockulj el nagyon közben, lovas barátaink megtanítanak a lovak szeretetére és a hagyományos íjászat csodájára. Ha jól figyelsz és játékos ügyességgel tanulsz, a táborunk végére saját robotot is építhet a csapatod és pontosan célba találsz az íjjal is!” – áll a szervezők felhívásában.

Fotó:  Medvesalja PT



Az ár 195 euró/fő, ami tartalmazza: a Lego Mindstorm EV4 szettek használatát, az étkezést, a közösségi szállást, az íjak használatát, a lovaglás-oktatást és az állandó felügyeletet és odafigyelést. 

A Lovas és LEGO-robotépítő gyerektábor után két nappal már indul is a következő tábor, mégpedig a 2. nyári gyermek élet tábor (2018. július 30.- augusztus 4. között) melynek központjában a kenyérsütés, gyógynövénygyűjtés, az íjászat és a rovásírás megismertetése áll. De lesz madármegfigyelő túra és mesedélután is, sőt a szervezők tájékoztatása szerint a nemezeléshez, kerámiakészítéshez is helyet és alkalmat biztosítanak. Ennek a hatnapos tábornak az ára 75 EUR/fő.

Fotó:  Medvesalja PT

Augusztus 7-től (aug 12.-ig) pedig a felnőttek számára rendeznek kézműves tábort. Itt többek között a kenyérdagasztás, kovászkészítés, textilfestés, kerámiaégetés, nemezelés és a gyapjúfeldolgozás alapjait lehet majd elsajátítani.

Fotó:  Medvesalja PT

Részletes egyeztetés a programokat és a táborokat illetően a 00421 903 615 890 vagy 0036 70 2998928-as telefonszámokon vagy a [email protected] e-mail címen lehetséges.

medvesalja_tura02.jpg
Galéria
+8 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.