2018. október 7., 08:00

Két hiteles ember a muzslai könyvtárban

A Hazajáró honismereti és turisztikai magazinműsor alkotóit, Kenyeres Oszkárt és Jakab Sándort látta vendégül a Muzslai Községi Könyvtár.

hazajarok-1-bokor.jpg
Galéria
+2 kép a galériában

Az eseményről Mészáros Marianna könyvtárvezető számolt be portálunknak.

A rendezvényt Farkas Iván, Muzsla község polgármestere nyitotta meg, kihangsúlyozva a televíziós műsor értékmentő szerepét és rendkívüli jelentőségét a Kárpát-medence, és különösen a határon túli honismereti és kulturális értékek megismertetése szempontjából. A teltházas rendezvényen az előadók betekintést nyújtottak a műsorkészítés kulisszatitkaiba, röviden bemutatták régiónkban, a Vág és Garam közében, valamint a Dunamentén feltárt történelmi és néprajzi különlegességeket.

A műsorból kimaradt felvételeken, a bakiparádén, vicces kalandjaikon a közönség nagyon jól szórakozott. Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor végig nagyon szellemesen, ugyanakkor alázattal és tisztelettel mesélt körútjaikon megismert egyszerű, de különleges emberekről.

A műsor nem titkolt szándéka, hogy turisztikai szempontból vonzóvá tegye a Kárpát-medence azon helyeit, amelyek nem ismertek a széles közönség számára, így elősegítve az otthonmaradást az ott élők számára.

Különösen felemelő volt a végén bemutatott Összegzés, amelyet minden évad végén elkészítenek. A felvételeken határon túli emberek őszinte, komoly gondolatait gyűjtötték össze a megmaradásról, hitről, magyarságtudatról. Fásult mindennapjainkban nem kevés ez az üzenet, az anyagi világba belefáradt ember számára a jó szó olyan, mint a falat kenyér. Sokan hallhattuk és láthattuk ezt az összegzést, de sajnálom, hogy kevés fiatal ember volt jelen, hogy ezt az útravalót magukkal vigyék. Általában a rendezvényeink résztvevői, de a könyvtártagjaink is az idősebb generáció tagjai, ami számomra egyben öröm, mert az a régi világ, amelyet ők még ismertek, és tulajdonképpen mostanság foszlik szét, még általuk hagyományozódik, de a fiatalabb, bizonyára napi gondokkal küzdő fiatalok ebből az élményből most kimaradtak.

A rendezvény végén a közönség kérdéseket tett fel az előadóknak, és a beszélgetés során mi is szerettük volna velük megismertetni községünket, azon vágyunkat kifejezve, hogy ne csak egy előadás erejéig látogassanak vissza hozzánk.

hazajarok-1-bokor.jpg
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.