2019. március 12., 13:33

Az FTC tiltakozik az olimpiai bajnokát ért kirekesztő támadás miatt.

A Ferencvárosi Torna Club megdöbbenéssel fogadta és visszautasítja a 444.hu nevű internetes oldal közösségi médiafelületén megjelent hétvégi posztot, amelyben „kínai vendégmunkásnak” titulálta a platform főszerkesztője a magyar sport első téli olimpiai bajnokainak egyikét, Liu Shaolin Sándort.

fradi.jpg
Galéria
+2 kép a galériában
Fotó: Fradi.hu

Az FTC sportolója magyar édesanyától, Magyarországon született, itt nőtt fel, ezt az országot tekinti hazájának. Erről többször, több helyen is egyértelműen nyilatkozott.

A 444.hu internetes újság és annak főszerkesztőjének kirekesztő magatartását, gúnyolódását visszautasítjuk és elvárjuk, hogy az oldal és a poszt szerzője kérjen egyértelmű bocsánatot az olimpiai bajnoktól.

A Ferencvárosi Torna Club elfogadhatatlannak tart bármilyen magyarázatot az ilyenfajta kirekesztésre. Az FTC álláspontja ilyen kérdésekben hosszú évek óta egyértelmű: semmilyen kirekesztő magatartást nem tartunk elfogadhatónak.

 A Ferencvárosi Torna Club 2012 óta kampányol a kirekesztés ellen. Törekvéseinket díjjal is elismerték, minden évben újabb és újabb akcióval hívjuk fel a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a kirekesztés elleni küzdelem.

Tavaly Groupama Arénában a családi szektorban gyermekek tartottak fel üzeneteket, valamint egy látványos molinót. A feliratokon többek között a tiszta játékra, a szenvedélyre, a tiszteletre, a becsületre és a csapatjáték fontosságára hívták fel a figyelmet. A látványos, Fradi-sast és -címert tartalmazó molinó elkészítésekor kézlenyomatokból formáltak szívet a Ferencváros sportolói, és ezúttal a zöldfestékes kezüket feltartva jelezték: a Fradiban egyek vagyunk! A kampány-videó azóta is folyamatosan látható a Fradi Média felületein.

Kampányunk 2012-es indulásakor készítettük első, kirekesztés ellen felhívó kisfilmünket.

A kampányért a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play-díjjal tüntette ki az FTC-t, amelyet Kubatov Gábor, a klub elnöke brazil játékosunkkal, Somaliával együtt vett át.

Második kampányfilmünkben labdarúgócsapatunk tagjai hívták fel a figyelmet arra, hogy a kirekesztő magatartás nem elfogadható a lelátón sem.

2014-ben labdarúgócsapatunk edzője és játékosai mellett két Fradi-ikon, Lipcsei Péter és Dragóner Attila is szólt a szurkolókhoz.

Ismét hangsúlyoztuk, hogy az életben mindenki egyenlő és „csak a Fradi számít!” Következő kisfilmünkben labdarúgóink a kirekesztés elleni küzdelem mellett azt is hangsúlyozták, hogy a rászorulók segítése is a felelősségteljes magatartásforma része.

A komoly grafikai munkával készült 2015-ös videóban labdarúgócsapatunk hét játékosa a labdát használva tisztította meg környezetünket a kirekesztő jelképektől.

Somalia és Gera Zoltán főszereplésével hangsúlyoztuk, hogy „csak a szívünk zöld-fehér!”

A 2017-es kampányban rekordszámú fradista vett részt. A videó Lotfi Begi: Mi vagyunk a Ferencváros című számára készült.

Játékosaink és edzőink elmondták, hogy a Fradiban egyek vagyunk, és hogy nálunk az öltözőben nem téma, ki honnan jön.

fradi.jpg
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.