2020. október 26., 16:22

Futás vissza a jövőbe – Sportos időutazás

Ötödik alkalommal rendeztek időutazáshoz hasonló futást az őszi óraátállítás éjszakáján a mátyusföldi Felsőszeliben. A Fussunk vissza a jövőbe elnevezésű összejövetelhez bárhonnan lehetett csatlakozni. Mivel a futók éjjel kettőkor indultak útnak, tevékenységükkel a kijárási tilalmat sem sértették meg.

Galéria
+2 kép a galériában

Különleges éjszakai sporteseményt szerveztek a Felsőszeli RoniRunClub tagjai a téli időszámítás kezdetének idejére. Amennyiben valóban eltörlik az óraátállítást, a futóklub tagjai és az érdeklődők utoljára vehettek részt a Run Back to the Future (Fussunk vissza a jövőbe) rendezvényen – tudatta a felsőszeli futóklub elnöke, Kontár Ronald.

Az időutazásra hajazó sportrendezvény lényegeként a futók az óraátállítás éjszakáján hajnali kettőkor rajtolnak a Felsőszeli tízes startjánál és tíz kilométert lefutván két óra egy perckor érkeznek meg a célba, miután az óraátállítás következtében nyertek egy órát.

Idén ez a szabály másként alakult, hiszen a koronavírus járvány miatt bevezetett gyülekezési tilalom nehezítette a futók csoportosulását, így nem tudtak találkozni Felsőszeliben. Kontár Ronald elmondta, segítségül hívták a virtuális eszközöket, a tíz kilométert bárhol le lehetett futni, a résztvevők pedig fotókat küldhettek a főszervezőknek. Mivel a futók hajnali kettőkor rajtoltak és érkeztek meg a kiindulási pontjukra, ezzel nem sértették meg a kijárási tilalmat.

„Hatan kimentünk a helyszínre, a Felsőszeli Tízes rajtvonalához. Ott csatlakoztak hozzánk az Alsószeli Spartan Race csapat tagjai öten, így végül két csoportban indultunk neki a pályának” – magyarázta Kontár Ronald. Hozzátette, saját községeikben csatlakoztak hozzájuk a bősi futók és a Tallósi Futóklub tagjai is. A főszervező elmondása szerint az időjárás tökéletes volt a futáshoz.

Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.