2019. április 8., 17:25

Egészség: Somorján rendezik az Onco Games 2019 első évfolyamát

A Športom k radosti nevű eperjesi polgári társulás, amely kezelés után lévő daganatos beteg gyermekekkel foglalkozik, idén megrendezi az Onco Games első évfolyamát. A somorjai  x-bionic®sphere sportpálya május 7. és 9. között várja a gyermekeket szüleikkel és edzőikkel.

x-bionic-sphere.jpg
Galéria
+2 kép a galériában

 „A daganatos beteg gyerekek a kezelés ideje alatt el vannak zárva a külvilágtól, nem járnak iskolába, nem tartózkodhatnak a napon, jelentősen legyengülnek. Ez az időszak minimum egy-két évig tart, de tovább is tarthat. Ez erősen befolyásolja a fejlődésüket, és emiatt csak nehezen tudnak visszatalálni a kortársaikhoz. A sport motiválja őket önmaguk felülmúlására, az új sportélmények örömet szereznek nekik, és olyan harciasságot fedezhetnek fel magukban, amely segíthet a betegséget is legyőzni. Ez az Onco Games 2019 küldetése“ – mondta Monika Brillová, a Športom k radosti elnöke.

Az egész ország területéről érkező gyerekeket Somorján professzionális sportpályák várják, amelyeken sportolhatnak, kikapcsolódhatnak és új barátokat szerezhetnek. A versenyszámok között lesz az atlétika, futball, úszás, asztalitenisz és a bowling is.

„Nemcsak versenyezni fognak, de edzeni is, tapasztalt sportolók és szakemberek felügyelete alatt. Ez azért fontos, mert a gyerekek Szlovákia különböző pontjairól érkeznek, így a felkészítésük nehéz. A rendezvény a legtöbb gyermek számára egyben felkészülés is a moszkvai The World Children's Winners Games és a varsói ONKO LIGA 2019 nevű nemzetközi focibajnokságra, amelyen részt vesznek“ – tájékoztat Brillová.

Brillová elmondása szerint a tavalyi nemzetközi Onko Olimpián való sikeres szereplésen felbuzdulva együttműködést kezdeményeztek a Szlovák Olimpiai Bizottsággal. „Anton Siekel meghívta a résztvevőket Pozsonyba, és köszönetet mondott nekik Szlovákia méltó képviseléséért, ami nagyon sokat jelentett a gyerekeknek. Egyúttal felajánlotta, hogy a további tevékenységeinket is támogatják, mert szerinte ezek a gyerekek mindenkit motiválnak. Ez a felajánlás arra ösztönzött minket, hogy hozzunk létre egy országos rendezvényt, és örömmel vettük, hogy Siekel úr elvállalta a rendezvény védnökségét“ – magyarázta Brillová.

x-bionic-sphere.jpg
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.