HIRDETÉS

Ma van Gyümölcsoltó Boldogasszony napja

2011. március 25., 15:16
POZSONY. A keresztények ma ünneplik Gyümölcsoltó Boldogasszony napját, ami Isten Fiának Mária szűzi méhében történt fogantatásának csodás ünnepe. Az ünnep azt a pillanatot idézi, amikor az istengyermek emberré lett. Isten már Ádámnak és Évának is megígérte, hogy bűneiket megváltja, s ígéretét több zsidó prófétával is megismételtette.

Az Úr a zsidó népet választotta ki arra, hogy "ha az idő betelik", Jézus Krisztus eljöhessen közéjük. Eljövetele nem volt hivalkodó: Gábriel arkangyal megjelent a názáreti Máriának, és megmondta neki, Isten őt választotta az Isten Fia édesanyjává. Azzal a pillanattal, amikor Mária ebbe beleegyezett -legyen meg a te akaratod-megkezdődik a Megváltás, a Fiúisten emberré lesz – bár teste emberi és emberként szenved, benne Isten lakozik - mondja János apostol.

Az egyház elítéli az elméletet, hogy Jézus csupán egy kiváltságos ember volt, s azzal sem ért egyet, hogy Isten volt, akinek emberi teste csak valóságosnak tűnt.

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepét a 4. században kezdték ünnepelni. Időpontja csak a 7. században állandósult március 25-én, kilenc hónappal karácsony előtt.

 

Forrás: Webnoviny
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS