2019. május 2., 14:38

Budapestre érkezett Matteo Salvini

Megérkezett Budapestre az olasz belügyminiszter. Pintér Sándor magyar belügyminiszter üdvözölte Budapesten Matteo Salvinit, erről fotót is megosztott Instagram-oldalán.

salvini-budapesten.jpg
Médialapozó
Fotó: Salvini/Twitter

"Magyarországra érkezem egy új Európát építeni" - üzente Matteo Salvini olasz belügyminiszter a csütörtöki, Orbán Viktor magyar kormányfővel való találkozója előtt. Európa két vezető politikusának az a célja, hogy egy teljesen más szellemi alapokon álló Európát alakítsanak ki.

Orbán Viktor és Matteo Salvini tavaly augusztusban Milánóban egy bevándorlásellenes szövetség alapjait fektették le, amelynek a legfontosabb célkitűzése egy teljesen más szellemi alapokon álló Európa kialakítása volt. Közös céljuk Európa keresztény identitásának megőrzése, a migráció megállítása és helyben való kezelése. A magyar miniszterelnök ennek jegyében csütörtökön Budapesten fogadja az olasz belügyminisztert, a találkozónak az európai parlamenti választás miatt kiemelt jelentősége van.

Matteo Salvini és Pintér Sándor (jobbra)
Kép forrása: Salvini/Twitter
Matteo Salvini és Pintér Sándor (jobbra)

Szerdán a La Stampa nevű olasz napilapnak nyilatkozott Orbán Viktor, amelyben felszólította az Európai Néppártot, működjön együtt a Salvini vezette jobboldallal. "A jelenlegi Európa legfontosabb embere Matteo Salvini" - szögezte le a magyar kormányfő Salviniről, akivel megfogalmazása szerint "egy sorsközösségben vannak". Az olasz belügyminiszter szerdán tivoli kampányrendezvényén reagált az interjúra.

salvini-budapesten.jpg
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék