Bugár: ha jövőre a Most-Híd nem jut be a parlamentbe, lemondok

ma7 | TASR 2019. június 23., 13:14

Ha következő parlamenti választáson a Most-Híd nem jut be a parlamentbe, akkor lemondok - jelentette ki a TA3 hírtelevízió Politikában című vitaműsorában Bugár Béla, a vegyespárt elnöke.

Búcsút int? Fotó: TASR

"Természetesen ez a kötelességem" - mondta Bugár, hozzátéve, mindent megtesz annak érdekében, hogy pártja jövőre is ott legyen a parlamentben.

Elismerte, hogy ő is érzékeli pártja csökkenő népszerűségét jelző közvélemény-kutatásokat, amelyekre reagálnia kell.

Nekem sem kell örök időkre pártelnöknek lennem"

- jegyezte meg

Elmondta, a választások után minden olyan párttal el tudja képzelni az együttműködést, amely előremozdítja a szlovák-magyar kapcsolatokat. Választási listájukon minden olyan jelöltnek helye van, akik elfogadják a Most-Híd értékeit - tette hozzá.

A jövő hét folyamán levelet küldenek azoknak a pártoknak, akikkel együtt tudnának működni a szlovák-magyar együttműködés és a régiófejlesztés területén.

Az MKP-val való együttműködésről szólva kijelentette, ha az MKP azt gondolja, hogy ennek egyetlen akadálya az ő személye, akkor a pártnak leckéket kellene vennie.

Bugár szerint az MKP-nak és a Most-Hídnak különböző elképzelései vannak a jelöltlista felállításáról, szerinte a tisztán magyar lista probléma.

Ha az MKP azt mondja, hogy csak magyar jelöltlistát tud elképzelni, akkor az lehetetlen"

- hangsúlyozta.

Fiala Ilona, az MKP szóvivője a Híd kezdeményezésével kapcsolatban szombaton kijelentette, hogy pártja nyitott az együttműködésre.

Az MKP a magyar egység megteremtésében érdekelt"

- fogalmazott a szóvivő.

Közlése szerint ezzel a kérdéssel az MKP jövő szombaton összeülő Országos Tanácsa fog érdemben foglalkozni.

 

0 HOZZÁSZÓLÁS