2021. május 26., 15:18

Hamarosan kinyit a beltéri és a szabadtéri galántai mozi. Magyar szinkronnal is készülnek

Június másodikán nyit a galántai mozi mind beltéri, mind a városi amfiteátrumban megvalósuló kültéri vetítés lehetőségével. A galántai mozi csúcstechnológiás berendezésével még a szlovákiai multimozik sem tudják felvenni a versenyt. A mátyusföldi mozi vezetősége ebben az évadban is odafigyel arra, hogy magyar szinkronos filmeket is vetítsen.

Galántai mozi
Fotó: Galántai mozi
Illusztrációs felvétel a Minyonok film vetítése előtt a galántai moziban

Hosszú kihagyás után az országos járványügyi rendeleteket betartva és a Covid- automatát figyelembe véve június másodikán nyit a galántai mozi. Galántán nem csak beltéri, hanem kültéri vetítésre is sor kerül, az amfiteátrumban június 3-tól vetítenek majd. A város mind a moziteremben, mind a helyi amfiteátrumban berendezett kültéri moziban a legmagasabb szintű modernizációba fektetett.

A moziteremben 2013-ban beépítették a 3D technológiát, 2018-ban 7.1 csatornás, Dolby suround hangrendszerrel szerelték fel a beltéri mozit, időközben pedig a szabadtéri mozi komplex fejlesztését is sikerült végbevinni a városban.

Így Galántán párhuzamos időben folyhat vetítés a benti és a szabadtéri moziban is. Ezzel a lehetőséggel Galántán kívül csak három szlovákiai város – Kassa, Érsekújvár és Nagyszombat büszkélkedhet - magyarázta portálunknak a mozi korábbi vezetője, ma már a helyi kultúrház igazgatója, Kolek Péter.

A galántai mozi közvetlenül a koronavírus világjárvány kirobbanása előtt kapott új vezetőt, Sztezkál Péter személyében. A 2018-as, illetve 2019-es csúcsbevételek után a tavalyi évben a galántai mozi hetven százalékos veszteséggel számolt el, annak ellenére, hogy a 2020 januárjában és februárjában egy nagyon erős évindítást tudhattak magukénak – magyarázta Sztezkál Péter. A moziban a pandémia ideje alatt a bevételhiány miatt nem tudtak már nagy fejlesztéseket végbevinni, az új vezető azonban bízik abban, hogy az elkövetkező időszakban esetleg tudnak majd pályázati lehetőségeket találni. Párafüsttel fertőtlenítő gépet például az audiovizuális alapon keresztül sikerült beszerezniük.

A mozit június elején az előírásokat betartva nyitják meg, igazodva az éppen aktuális Covid-automatához.

Előzetes jegyrendelésre és a helyszínen való jegyvásárlásra is lesz lehetőség, mindenkinek ki kell azonban majd töltenie egy nyomtatványt, amelyben meg kell adni az elérhetőségeket. A filmvetítések közben üdítő és pattogatott kukorica is fogyasztható majd.

Sztezkál Péter elmondta, nagyon sok film kerül levetítésre az idén, hiszen be kell hozni a 2020-as évadot is.

A filmek kiválasztásánál a közvetítők kínálatát kell figyelembe venniük, azonban az idén is figyelnek majd arra, hogy magyar nyelvű filmeket is vetítsenek a szlovák és cseh szinkronos, feliratos filmek mellett. Fennáll azonban az a helyzet, hogy Szlovákiába általában később érkeznek meg a magyar szinkronos filmek, így a szlovák vagy cseh szinkronnal, felirattal ellátott filmek hamarabb kerülhetnek vetítésre. Ezáltal előfordulhat az is, hogy a magyar szinkronos filmek iránt már kisebb lehet az érdeklődés – tette hozzá a mozi vezetője.

A júniusi hónapban a Tom és Jerry, a Mortal Kombat, A nagy visszatérők és a Godzilla Kong ellen című filmeket vetítik magyarul a galántai beltéri filmszínházban. A szabadtéri moziban magyar nyelven a Démonok közt 3. és a Fuss! című filmek tekinthetőek meg magyar szinkronnal az első nyári hónapban. A galántai mozi programja itt érhető el: http://www.kino-galanta.sk/klient-269/kino-70/stranka-1300.
Megosztás
Címkék