Túrázás és költészet a Szádelői völgyben – szimpózium Korpa Tamás verseiről

szádelői fogadó
Esemény kezdete

„Kihallgatni egy erdőt” elnevezéssel szervez versszimpóziumot a Fiatal Írók Szövetsége a szlovákiai Szádelőben, Korpa Tamás A lombhullásról egy júliusi tölggyel című verskötetéről május 29-én, vasárnap. 

 

A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott tanácskozás különleges helyszínválasztása nem a véletlen műve. Korpa Tamás kötetbeli verseit ugyanis a Szádelői völgy természeti objektumai (sziklái, fái, barlangjai) ihlették, a versek címei is közismert szádelői helyeket idéznek. „Különleges kaland lesz visszatérni a kartszvölgybe, ami sok évvel ezelőtt megragadott, és sok éven keresztül témát adott számomra. Olyan versek születtek, amelyek a karsztfelszín lyukacsos, rejtélyekkel teli természetét próbálták létrehozni a nyelvben” – osztotta meg gondolatait a Gérecz Attila-díjas szerző. Retorika és botanika násza, egymásba mosódó, málló, sarjadzó létezők: csak egy különös klimatikájú terepen – a költészetén – megtermő világ.

 

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel hívnak, akik május utolsó vasárnapján a túrázás és a költészet oltárán is áldozni szeretnének. A résztvevőket 11 órára várják a Szádelői völgy előtti parkolóba, hogy elindulhasson a közös menetelés a völgy végén működő fogadóhoz (Zádielska chata), ahol három rövid, a verseket bemutató előadás hangzik el. Az előadások után fennsíktúrával folytatódik a program, majd új pecsételőhely avatására is sor kerül. Az eseményen való részvétel ingyenes.

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

 

Facebook-esemény:

https://fb.me/e/3iivOSPmJ