Somorjai Kaszinó - Kaptza lemezbemutató koncert és beszélgetés

Somorjai Kaszinó
Esemény kezdete

‘22 szeptemberében öt fiatalember (2 somorjai + 3 soproni) az amerikai Tennessee állambeli Johnson City-be költözött ösztöndíjas népzenei tanulmányokat folytatni a helyi egyetemen. 

Az együttlét és közös munka annyira megragadta őket, hogy zenekart alapítottak Kaptza néven, mellyel a magyar népzenét népszerűsítik és hosszútávon is fent szeretnék tartani. A Kaptza már bejárta az USA-t: felléptek New Jersey-ben, Washingtonban, Raleighben, Ashevilleben, Bostonban, San Francisco-ban, Los Angeles-ben, San Diego-ban és a zenekar “szülővárosában” Johnson City-ben többször is.

Kint tartózkodásuk végén Nashville egyik előkelő zenei stúdiójában egy lemezt vettek fel, mely még feldolgozás alatt áll.

Hazaérkezésük legelején, először Somorján mutatják be a nívós anyagot.

Kaptza lemezbemutató

Az estet egy rövid beszélgetéssel kezdjük, majd jön a lemezbemutató koncert és utána Folkkocsma szabad zenéléssel és tánccal. Remélhetőleg jó idő fogad és a mozi.club hátsó teraszán lehetünk.

A Kaptza tagjai:

Fajkusz Levente – prímás, Kőhalmy Ádám – cimbalom, Lelkes Márton – harmonika, Nyárfás Mátyás – brácsa, Fajkusz Domonkos – bőgő

A beszélgetés házigazdája Nyárfás Károly, a Somorjai Kaszinó szervezője.

Tekintettel a díjtalan belépésre, a zenekar anyagi támogatására a bejáratnál elhelyezett becsület-kasszánál lesz lehetőség. Bármilyen összeget nevükben is köszönünk.

 

Jöjjenek el, legyenek részesei egy európai premiernek!

Mindenkit szeretettel vár a mozi.club és a Somorjai Kaszinó szervezői csapata.