Duncsák Attila: Evokáció - kiállítás

Brämer-kúria
Esemény kezdete

Duncsák Attila képzőművész alkotásaiból Evokáció címmel időszaki kiállítás nyílik a Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában. A kiállításának ünnepélyes megnyitójára 2021. október 20-án 17.00-kor kerül sor a pozsonyi Brämer-kúriában.

Duncsák Attila

A tárlaton látható művek Duncsák Attila munkássága különböző korszakainak termékei, amire a stílusbeli különbségek is utalnak. Képeinek nagy része figurális kompozíció, ugyanakkor a kollázs módszerével is gyakran próbálkozik. Akriltemperával dolgozik, főleg farostlemezre fest. A kiállítás kurátora Feke Arnold.

 

Duncsák Attila 2014 óta tagja a Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesületének.Több önálló kiállítása volt Ungváron, Kassán, Prágában, Pozsonyban, Dunaszerdahelyen, Komáromban, Budapesten, Debrecenben és Győrött. Csoportos kiállításokon vett részt többek között Moszkvában, Szentpéterváron és Kijevben, a franciaországi Saint Michelben, Hirsonban és Bessanban, Tenerife szigetén, a holland Gorinchenben és Belgium fővárosában, Brüsszelben, a Magyar Nemzeti Galériában, valamint a Római Magyar Akadémián. A kiállítás 2022. január 31-ig tekinthető meg.

A rendezvény támogatói: Kisebbségi Kulturális Alap