A Bad Deutsch-Altenburg-i Szent István-emlékmű koszorúzása

Szent István-szobor
Esemény kezdete

Tisztelt Tagságunk! Kedves Barátaink! Szeretettel meghívjuk Önöket az immár hagyományos Bad Deutsch-Altenburgban/Németóváron rendezett koszorúzási ünnepségünkre, amelyre 2023. június 4-én, 16 órakor kerül sor, az „Europa”- Club által 2016. május 26-án állított Szent István-szobornál, amely Hunyadi László erdélyi szobrászművész alkotása.

Trianoni megemlékezés

Különös jelentőséget kap a hármas határnál a megemlékezésünk, hiszen június 4. a Nemzeti Összetartozás Napja, találkozás a felvidéki, a magyarországi és ausztriai magyarok számára, hogy kifejezzük „Határ el nem választ bennünket!”. A koszorúzás után, a Mária-templomban, melyet Szent István királyunk alapított 1028-ban, 17.30-tól a 20 éves Nemzetközi Duna Filharmónia jubileumi koncertjére kerül sor. Ez a  CENTROPE ünnepi rendezvény a közép-európai, határon átnyúló  együttműködés figyelemre méltó kulturális eseménye, amelynek rendkívül fontos szerepe van a diaszpórában élő magyarság identitásának ápolásában.

Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy erre az alkalomra buszt indítunk a Schwedenplatz-ról, 14 órakor. A busz hozzájárulás 8€/fő. Jelentkezni:

a honlapon keresztül www.europaclub.at/kapcsolat  ´ az egyesület e-mailcímén, *europaclubbecs@gmail.com* <europaclubbecs@gmail.com> telefonon Kotsis Péternél 0680 2300 686  lehet*, június 1-ig*.

Üdvözlettel az „Europa”-Club vezetősége www.europaclub.at