27. Borostyán Fesztivál

Európa-udvar
Esemény kezdete
Esemény vége

2022. szeptember 23-24-én kerül megrendezésre a 27. Borostyán Fesztivál Komáromban, az Európa- udvar hangulatos terén. A zenei kínálat idén is sokszínű – akusztikus gitárzene, megzenésített versek, ír és magyar népzene, világzene, dzsessz, blues, rock- és popdalok hangzanak el a kétnapos zenei fesztiválon.

Szeptember 23. (péntek)

18.00 Koczkás Eszter

18.30 Szekszárdi Gitárkvartett 

20.00 Estendøn  

 

Szeptember 24. (szombat)

17.00 KETTEN

18.00 Borostyán 

20.00 LGT Revival Band

 

Koczkás Eszter tizenhárom éve gitározik, és ötödik éve énekel. Jelenleg a Székesfehérvári Kodolányi János Egyetem hallgatója Jazz szakon. Saját dalokat ír, amiket magyarul és angolul énekel. Szekszárdi Gitárkvartett repertoárjában szerepelnek gitárművek különböző stílusokban, más népek hagyományos dallamai, egyházi zenék, könnyűzenék és jazz standard feldolgozások valamint saját kompozíciók.

 

Az Estendøn zenekar zenéjében a rock, a funky, a jazz, a nép- és a világzene elemei mellett feltűnnek a progresszívebb és modernebb hangzások is. A formáció dinamikus dalaihoz többségében lírai vagy éppen életigenlő szövegek társulnak, melyeknek a szerzője a zenekar énekesnője.

 

A KETTEN formáció egy apa – lánya duó. Göbő Sándor zongorázik, gitározik és énekel, Anna énekel és hegedül. Műsoraikban sokféle műfajt igyekeznek megszólaltatni - a klasszikus énektől, a népdalon és az énekelt verseken át a musical-ig.

 

A Borostyán együttes zenészei a nevükkel a versek örökzöld értékét kívánják kifejezni, dalaikkal a versekben rejlő zenei világot tárják a hallgatóság elé. Zenéjüket a hangszerelésből adódóan lírai hangulat jellemzi, többféle világzenei stílussal ötvözve. Magyar klasszikusok és felvidéki költők verseit zenésítik meg, a koncerteken világzenét – ír népzenét is játszanak saját feldolgozásban.

 

Az LGT Revival Band 12 éve szólaltatja meg a legendás LGT együttes legszebb dalait. Színvonalas előadásuk mindig magával ragadja a közönséget. Rendszeres szereplői a város és a régió különböző rendezvényeinek. Két koncert erejéig Karácsony János is közreműködött a zenekarral.