Élő Beatrix: várom már a szezon kezdetét, szeretném meghálálni a DAC bizalmát

2020. május 17., 15:21
Ondik Gábor

A HC DAC Dunaszerdahely komoly igazolásokkal erősítette meg keretét a következő idényre. Élő Beatrix az osztrák Hypo Niederösterreich-tól érkezik Csallóköz szívébe. A DAC új jobbátlövője szeretett volna közelebb kerülni családjához, de izgatott az új kihívások miatt is, ráadásul régi csapattársakkal is újra együtt játszhat. A HC DAC új igazolása nyilatkozott portálunknak.

Fotó: hypo-noe.at

Üdvözöllek a HC DAC legújabb igazolásaként! Mesélj kérlek arról, hogy kerültél képbe a dunaszerdahelyi csapatnál! Hogyan zajlott az átigazolás?

Először Brunczvik Tündével vettem fel a kapcsolatot, tetszett, ahogy felvázolta az ottani dolgokat. Ezután kerültem kapcsolatba az elnök úrral, aki szintén nagyon szimpatikusan mondta el a terveket és a célokat, innentől kezdve nem kellett sokat gondolkodnom a döntésen.

Mit kell tudnunk rólad? Mesélj egy kicsit magadról!

Győrben születtem és a Szigetközben élek a családommal. Igazi kézilabdás családból származom. Anyukám és a keresztanyukám is űzte a sportot, utóbbi válogatott szinten is. Mindkettejükre nagyon büszke vagyok!

Mint ismert az osztrák Hypo Niederösterreich-től igazoltál a HC DAC-hoz, de a Győri ETO utánpótlásában nevelkedtél. Mit neveznél meg az erősségeidnek, miben lehetsz a csapat hasznára?

Erősségemnek az átlövéseket es a talajról való lövéseket mondanám, de a társaimmal való kapcsolatokat is ide sorolnám.

Külföldről térsz tulajdonképpen haza, de a világ egyik legerősebbnek tartott bajnokságában, a magyar élvonalban is szerepeltél már. 

A magyar bajnokság tempója kiváló, óriási hasznomra vált. Az osztrák bajnokság kicsit lassabb volt, ezért is szerettem volna váltani, egy más kultúrába kerülni.

A dunaszerdahelyi csapat újoncként szerepelt az előző idényben a MOL Ligában. Mit vársz a dunaszerdahelyi kalandtól, milyen célokkal érkezel Csallóköz szívébe?

Mindenképpen a lehető legjobbat szeretném megmutatni, meghálálni a klub bizalmát. Remélem csapatszinten is tudunk majd meglepetést okozni, a dobogós helyezés sem titkolt vágyam.

A sárga-kékeknél régi csapattársakkal is együtt játszhatsz majd, gondolok itt a Bízik testvérekre. Mit szóltál, mikor megtudtad hogy Réka is a DAC-hoz igazol és újra összeáll a régi trió?

Nagyon örültem, hogy Réka is a klubhoz igazol, még egy plusz megerősítés volt abban, hogy jó helyre jövök. Nagyon várom már a szezon kezdetét, remélem a régi összeszokottságból minél többet fogunk tudni mutatni a DAC-szurkolóknak.

Korábban szerepeltél a magyar junior válogatottban. A dunaszerdahelyi igazolással szeretnél-e szintet lépni, bekerülni a felnőtt válogatottba?

Valóban, vágyom a válogatottságra. De elsősorban a klubbal és egyénileg szeretnék jó szezont produkálni, ha ez sikerül, utána ráérek majd ezt a kérdést megválaszolni, illetve gondolkodni rajta.

Végezetül mit üzennél a felvidéki és dunaszerdahelyi rajongóknak?

Én  nagyon várom már az első találkozást, a szezon kezdetét, remélem ők is! Örülök, hogy egy ilyen közegbe kerülök. Maradjanak egészségesek, és vigyázzanak magukra! Nem sokára találkozunk. HAJRÁ DAC!

Kövesse facebook oldalunkat is!