2022. március 18., 11:27

Lavrov közölte, a légvédelmi rendszereket nem engedik eljutni az ukránokhoz. Azokat, amelyeket pont Szlovákia küldene...

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken délelőtt kijelentette, Oroszország "nem engedi meg", hogy S-300-as légvédelmi rendszerek jussanak el az ukrán hadsereghez. Ezek azok a rendszerek, amelyeket többek között éppen Szlovákia szállítana le az ukrán hadsereghez.

Szergej Lavrov
Fotó: TASR/AP
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.
Világosan értésére adtuk mindenkinek, hogy bármiféle szállítmány, amely Ukrajna területére lép és fegyvereket tartalmaz, legitim célponttá válik. Ez teljesen világos!

- jelentette ki Lavrov.

Az orosz kormányközeli RT-nek nyilatkozva Lavrov elmondta, Oroszország elveszítette illúzióját, hogy megbízhatna a Nyugatban, majd hozzátette, Oroszország nem vágyik a "világ irányítására", ahogy azt az Egyesült Államok teszi. Az orosz fél álláspontja szerint a Nyugat az, aki "rájuk zárja az ajtót".

A szlovák kormány egyelőre nem reagált Lavrov szavaira.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.